MODELCARS

BERGSELAAN 141A

3037 BH ROTTERDAM


TEL 010 467 43 75

Omdat veel artikelen beperkt op voorraad zijn, is het raadzaam snel te reageren. Reserveren is mogelijk, wij houden het artikel twee weken voor u vast.


Bezoek ook onze eBay winkel: http://stores.ebay.nl/modelcars-bergselaan-rotterdam

MODELCARS NIEUWS pagina

HOME    NIEUWS    eBay-WINKEL    AGENDA    CONTACT

Bestellen:


Bestellen is mogelijk via de website of eBay-winkel

U kunt telefonisch bestellen op

telefoonnummer: 0104674375


Ook is het mogelijk om te bestellen per email info@modelcarsrotterdam.nl

 

ModelCars aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor gevolgen van eventuele typefouten.

MODELCARS BERGSELAAN ROTTERDAM NIEUWS

1 april: Modelcars 30 jaar!!

by BvR • 30 maart 2012 • 3 Comments


In 1982 begonnen Peter en Bep Mulder een winkel met alleen maar modelauto’s. Zij waren één van de eerste winkels die een aanbod hadden dat zo specifiek was toegespitst op verzamelaars. Het aanbod werd in het begin beperkt door de beschikbare winkelruimte. In een souterrain aan de Bergselaan is het allemaal begonnen.
Als mijn herinnering me niet in de steek laat dan was ik tijdens de openingsreceptie er ook bij. Wat een feest. Er waren natuurlijk winkels die modelauto’s verkochten, maar vrijwel altijd gecombineerd met ander speelgoed. Die verloren dan ook de slag. Deze winkel was qua voorraad een openbaring. Peter reisde stad en land af om modellen in te kopen.
De opening van de winkel leverde enig geruis op. Leslie Hurle Bath, oprichter van groothandel Replicars, vond dat er van oneerlijke concurrentie sprake was. De reden daarvoor? Bep en Peter bleven part-time werken en leefden dus niet van hun winkel. Dat liep nog zo hoog op dat het NAMAC-bestuur gemaand werd niet op de openingsbijeenkomst te verschijnen. Maar ze verschenen dus wél.
Verder vond Rod Ward dat modelcar teveel leek op Modelauto, de titel van zijn blad. Hoe langer iets geleden is, hoe ridiculer de feiten lijken en dat is op zich een gezond mechanisme.
De winkel werd verhuisd. En groeide en bloeide. Fred kwam en ging weer weg. Het was er altijd leuk om te zijn. Internet bestond toen nog niet en klanten kwamen uit geheel Europa naar de winkel toe. Maar de tijden veranderen, zegt u dat wel mevrouw. Nu is er een grote en uitvoerige webshop en is de winkel minder open. Zo gaat dat. De Modelauto Krant wenst dat Bep en Peter Mulder nog lang plezier mogen beleven aan hun winkels.

Ben van Roode